30 Ağustos 2012 Perşembe

TIME MACHINE




TIME MACHINE

Zaman makinesi H.G. Wells’in kitabından uyarlanmış, kitap her anlamda filme ilham kaynağı olmuş.Zamanda yolculuk yapmanın yolu bu filmde de adın da anlaşılacağı üzere bir makinayla yapılabiliyor. Makineyi yapan genç bir fizik profesörü Alexander Hartdegen (Guy Pearce), önceleri bir fantezi olarak tasarlamaya başladığı bu absürd makine, hayatının bir noktasında en önemli projesi oluyor ve onu çalıştırmak için tüm enerjisini harcıyor.

Gittiği ileri zaman diliminde “kapiçino” makinesi lakabı bile takılacak olan o sıra dışı makineyi neden dişini tırnağına takıp yapmak istediği ise açıkça ortada; ölen sevgilisini kurtarma çabası. Ancak ne yapıyor ne ediyorsa kaderi değiştiremiyor profesör.”Geleceğe dönüş” filmindeki olayları tersine çevirme yeteneği “zaman makine”’sinde yok.Verilen mesaj gayet açık, kaderinde gerçekleşmesi muhtemel hadiseyi geri döndüremezsin!




Birkaç denemeden sonra gerçeği kabullenen profesör artık ileri doğru yolculuk yapmaya karar verir.Geçmişi değiştiremese de geleceğe doğru bir şeyler yapabileceğini görür.Kendisini 800000 yıl ötede yeni bir uygarlığın kurucusu olarak bulur.

Hiç yorum yok: